Wendy Meijer

WENDY 2017_VIERKANT
“Tai Chi Tao voelt voor mij als thuiskomen in mezelf”

Mijn kennismaking met Tai Chi Tao kwam in 2008, toen ik mijn leermeester Jenny Wesly ontmoette.
De zachtheid van Tai Chi stond haaks op de vechtsport Shorinji Kempo die ik eerder beoefende, maar er was direct een klik. Het was alsof ik thuiskwam doordat de oefeningen zo natuurlijk voor mij voelden. Jenny’s motto ‘Het kan nooit fout, hooguit anders’, deed mij direct in de ontspanning geraken. Wat heerlijk dat alles goed is zoals het is! Sindsdien beoefen ik vrijwel dagelijks Tai Chi Tao.

 

 

Tijdens mijn carrière als fotomodel heb ik de HBO-opleiding Corporate Identity (Bedrijfspresentatie) gedaan. Vanuit deze opleiding ben ik onder andere als communicatieadviseur aan de slag gegaan. Na de geboorte van mijn oudste dochter heb ik me op het gezin gericht.

Vanaf 2009 hebben Jenny Wesly en ik regelmatig Tai Chi Tao-weekenden georganiseerd. Ik deed de organisatie, Jenny gaf invulling aan de weekenden. Vanuit deze samenwerking vloeide er een bijzondere vriendschap.

 

Jenny Wesly, Strand IJmuiden, Augustus 2015

Begin 2016 begon ik aan de Tai Chi Tao-docentenopleiding bij Tai Chi Tao Drenthe. Jenny Wesly werd in dat najaar dermate ziek dat zij begin november aan mij vroeg om de lessen over te nemen.
Op 14 december 2016 is zij overleden.

Ik voel me bevoorrecht om met de Tai Chi Tao / Qi Gong-groepen te mogen werken en doe dit met heel veel enthousiasme en plezier!
Naast Tai Chi Tao hou ik van koken, ben een fervent Lindy Hop-danser en moeder van dochters Kim en Floor.

Wendy Meijer (1971) is gecertificeerd instructor/docent in Tai Chi Tao / Qi Gong
en de Vijf Elementenleer.
Tevens is zij door Tai Chi-meester Martin Wessels opgeleid in het lesgeven
in Tai Chi Choice.

 

 

    

TTTW_JennyWesly

Jenny Wesly

 

‘Het kan nooit fout, hoogstens anders’

 

Jenny Wesly (1948 – 2016)  was een unieke Tai Chi Tao-docent en voor velen een inspirerende leermeester. Jenny heeft haar Tai Chi Tao-opleiding gedaan bij Jan Kraak, de grondlegger van deze specifieke vorm van Tai Chi. Voor een periode van 14 jaar heeft zij met veel plezier les gegeven op een luchtige en humorvolle wijze.

 

Zij was tevens coach, empowermenttrainer en fotograaf. Haar persoonlijke levensgeschiedenis en veelzijdige werkvaring waren de bronnen van waaruit zij werkte.