Wendy-Joyce Meijer

2021_YI_WENDY_053
“De wijsheid van je lichaam is zó divers, dat raakt mij”

Wendy-Joyce Meijer

Qi Gong docent in Tai Chi Tao & Tai Chi Choice

 

Sinds bijna 20 jaar ben ik mij gaan verdiepen in lichaamswerk, eerst via de Yange kant, de vechtsport, naar de Yinne kant: Tai Chi Tao, oversteken naar Lindy Hop dansen, terug naar Tai Chi Choice, doorsteken naar Ecstatic Dance en recentelijk is de visie op lichaamswerk vanuit Zijnsoriëntatie erbij gekomen.
En meer en meer ervaar ik hoe belangrijk lichaamswerk in welke vorm dan ook is…uit je hoofd en in je lichaam landen, voelen en doorvoelen, luisteren naar wat je lichaam jou te zeggen heeft…dienstbaar aan je lijf te zijn…
De Wijsheid van je lichaam is zó divers. Het raakt mij iedere keer weer.

Mijn grote landing in mijzelf begon eigenlijk met Tai Chi Tao tijdens de lessen van Jenny Wesly (1948-2016).
En wat voor een landing! Alle principes van Tai Chi Tao raakten mij vanaf dag 1.

 

Dat ik niet beter mijn best moet gaan doen, dat ik het ook nooit fout kon doen, hoogstens anders raakt mij (nog steeds) diep. De acceptatie van wat er in het moment is maakt dat ik zacht en vriendelijk voor mezelf ben. Dat je je eigen Meester bent, dat je doet wat bij jou past, maakt dat ik mijn eigen verantwoordelijkheid neem. Het niet competitieve element is een absolute verademing. De oordeelloosheid maakt dat ik mezelf kan zijn, de verstilling van de bewegingen dat ik mezelf kan zien. Daarbij de rust, het naar binnen keren zonder het contact met de buitenwereld te verliezen maakt dat Tai Chi mij verstilling en wakkerte tegelijkertijd geeft, helemaal in balans, helemaal yin-yang.

 

Mijn Qi Gong-lessen zijn een mix van Tai Chi Tao, gekleurd met de denkwijze en bewegingsfilosofie van Tai Chi Choice (Martin Wessels, www.chichoice.nl) en verweef ik de oefeningen met het gedachtengoed en bovenal taalgebruik vanuit de Zijnsoriëntatie. Maar ook de kennis over vechtsport of de wijze van een serie bewegingen aanleren vanuit de danswereld vervlecht ik soms met Qi Gong.

 

Mijn kindje CHIFULNESS

Steeds meer voel ik dat ik mag leven vanuit dat wat heel dicht bij mij is. Datgene wat ik dicht bij mij is zorgt ervoor dat ik ten volle vanuit mijn potentieel mag leven.
Als vanzelf onstond CHIFULNESS, een combinatie van lichaamswerk, Tai Chi / Qi Gong en meditatie, vaak gecombineerd met (stilte) wandelingen en labyrinthlopen.
Een methode om helemaal in je lijf te landen en je geest wakker te houden, om los te laten van dát wat los mag worden gelaten.
Ga nu naar de retraitepagina voor een overzicht van de CHIFULNESS-retraites

 

Ik nodig je uit om eens een les te komen voelen of Qi Gong bij jou past!

 

Jenny Wesly, Strand IJmuiden, Augustus 2015

Ik voel me bevoorrecht om met de Qi Gong-groepen te mogen werken en doe dit met heel veel enthousiasme en plezier!
Naast Qi Gong hou ik van lezen, wandelen, koken, golfen en ben een gepassioneerd Lindy Hop- en Ecstatic danser en moeder van dochters Kim en Floor.

Wendy-Joyce Meijer (1971) is gecertificeerd Qi Gong instructor/docent in Tai Chi Tao en Tai Chi Choice en de Vijf Elementenleer
Ook is zij gecertificeerd in reanimatie / AED.

 

 

 

 

TTTW_JennyWesly

Ter nagedachtenis aan mijn
Qi Gong-leraar

 

Jenny Wesly

 

‘Het kan nooit fout, hoogstens anders’

 

Jenny Wesly (1948 – 2016)  was een unieke Tai Chi Tao-docent en voor velen een inspirerende leermeester. Jenny heeft haar Tai Chi Tao-opleiding gedaan bij Jan Kraak, de grondlegger van deze specifieke vorm van Tai Chi. Voor een periode van 14 jaar heeft zij met veel plezier les gegeven op een luchtige en humorvolle wijze.

 

Zij was tevens coach, empowermenttrainer en fotograaf. Haar persoonlijke levensgeschiedenis en veelzijdige werkvaring waren de bronnen van waaruit zij werkte.