Oefeningen

‘Tai Chi Tao laat je de meester in jezelf ontdekken’

Onderstaande video’s zijn enkel bedoeld als aanvulling op de wekelijkse lessen om thuis  aan de slag te kunnen met de oefeningen die in de lessen zijn behandeld.

Dit onderdeel op de website zal zich blijvend ontwikkelen en meer video’s met toegankelijke Tai Chi Tao / Qi Gong-oefeningen en meditatieve loopoefeningen zullen binnenkort worden getoond.

 

Wil je zelf ook eens proberen of Tai Chi Tao / Qi Gong iets voor jou is?
Meld je dan aan voor een gratis proefles via het contactformulier.

Tai Chi-oefening: De Ontluiking

‘De Ontluiking’* is een fijne Vijf Elementenoefening, waarin de elementen Water, Hout, Vuur, Aarde en Metaal aan bod komen. Deze bewegingen zijn afgeleid van de het energetisch verloop van de seizoenen.

 

* Deze oefening is ontwikkeld door Martin Wessels, Chi Choice

Qi Gong-oefening: Zes Richtingen

Deze ‘verbindende’ Qi Gong-oefening* beoefen je vanuit de zes richtingen stijgen & dalen, naar voren & achteren en naar links & rechts. Vanuit jouw eigen middelpunt verbind je je met alles om je heen.

 

* Deze oefening is ontwikkeld door Martin Wessels, Chi Choice

Tai Chi-oefening: Terug naar de Bron
* Vooraanzicht*

Geniet van deze Vijf Elementenoefening ‘Terug naar de Bron’!
De beweging van Water is laag, van Hout is stijgend, Vuur is verspreidend, Aarde (met de buiging naar Moeder Aarde) samentrekkend en tenslotte is de beweging van Metaal terugtrekkend.

Tai Chi-oefening:
Terug naar de Bron
* Zijaanzicht*

Deze video laat de oefening van de zijkant zien.  Hierin wordt duidelijker wanneer je naar achteren uitstapt of weer bijstapt en hoe het evenwicht op het voorste en achterste been is verdeeld.

Tai Chi-oefening: Vijf Seizoenen van Dao

Deze Vijf Elementenoefening, met de vijf seizoenen (Winter, Lente, Zomer, Nazomer en Herfst) is een eenvoudige oefening die voor iedereen makkelijk te volgen is.

 

* Deze oefening is ontwikkeld door Pieter Gilles.

Tai Chi-oefening: De Harmonie

Dit is een eenvoudige maar krachtige Vijf Elementenoefening. ‘De Harmonie’, de naam zegt het al, is een oefening die perfect harmoniserend werkt op diepere lagen in jezelf.

Meer video’s volgen binnenkort…

Hou de site in de gaten!